Meny - Kickboxing.no

Internasjonale reiser og eventuell risiko for smittespredning

  • Internasjonale reiser og eventuell risiko for smittespredning
    logo-NKBF

Praktisk informasjon angående internasjonale reiser og eventuell risiko for smittespredning.

Espen Lund / Publisert: 27. februar 2020

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

 

Det vises til all informasjon i media rundt Corona viruset.

Fra vårt internasjonale forbunds hold, WAKO, så følges råd og veiledning fra internasjonale myndigheter. WAKO og arrangøren av Irish Open har annonsert informasjon rundt tiltak ifm arrangementet. Dette er annonsert på Irish Open Facebookside. Utover det har arrangøren et godt samarbied med Irlands helsemyndigheter. 

For internasjonale turneringer/arrangment fremover (Eksempelvis Turkish Open, Yokoso, Austrian Classics, World Cup Budapest, Best Fighter etc) vil WAKO gå ut med informasjon i samarbeid med arrangør og nasjonalt forbund. Denne informasjonen kommer fortløpende. 

 

Informasjon fra Norges Idrettsforbund idag; 

I forbindelse med at svært mange internasjonale idrettsarrangement har blitt flyttet eller avlyst på grunn av frykt for Coronasmitte har Idrettsforbundet fått henvendelser fra utøvere og idrettsorganisasjoner om hvordan de skal forholde seg til denne situasjonen. NIF følger råd fra Folkehelseinstituttet (FIH) og reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD) i forbindelse med reiser til utlandet og idrettsbesøk fra andre land.

 

Norges idrettsforbund forholder seg til Folkehelseinstituttet som er et statlig forvaltningsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. I tillegg følger vi Utenriksdepartementet reiseråd for alle landene i verden.

Områder med vedvarende spredning av Corona-viruset
Folkehelseinstituttet skriver på sine hjemmesider at spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina. Videre at spredningen regnes å være lokalisert eller lavgradig, men vedvarende, i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia

I andre land hvor det er påvist smitte, er det ingen eller svært begrenset smittespredning innenlands og disse regnes derfor ikke som områder med vedvarende spredning.

Les mer om Corona-viruset på Folkehelseinstituttets hjemmesider
 

Utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på en samlet vurdering av situasjonen for reisende i landet som følge av virusutbruddet. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon og nyheter, da situasjonen kan endre seg raskt. 

Forebyggende råd på reisen

  • Unngå kontakt med syke personer, spesielt personer med luftveissymptomer.
  • Som ved alle infeksjoner er god håndvask med såpe og vann et viktig forebyggende tiltak, både på reisen og for å avgrense videre smitte.
  • Alkoholbasert hånddesinfeksjon kan være et alternativ hvis ikke håndvaskmuligheter er tilgjengelig. 

Ta kontakt med helsepersonell ved symptomer på lungebetennelse (feber, hoste og pusteproblemer). Unngå å hoste på andre, vask hendene hyppig og grundig og unngå å reise hvis du er syk.

Råd etter reisen

Hvis du har kommet hjem fra et område med vedvarende smittespredning i løpet av de siste 14 dagene, og du får symptomer på luftveisinfeksjon (feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker), ber vi deg straks holde deg innendørs og unngå nærkontakt med andre mennesker samt ringe fastlegen eller legevakta og fortelle om din reise og dine symptomer.

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/internasjonale-reiser-og-eventuell-risiko-for-smittespredning/


comments powered by Disqus