Meny - Kickboxing.no

Har du Norges beste trener?

  • Har du Norges beste trener?
    FÅ BESØK AV THEA: Nå starter jakten på Norges beste trenerforbilde 2015 (Foto: Michael Grenmarker)

Nå starter jakten på Norges beste trenerforbilde 2015. Ambassadør Thea Therese Vingmark Næss mener en god trener gir av seg selv og skaper trygge rammer.

Kenneth Bruun / Publisert: 24. september 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Sammen med idretts-Norge ønsker alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL å sette fokus på den viktige rollen trenerne har som forbilder for barn og unge. De aller beste trenerne ser om utøverne trives og vet at de selv blir sett på som rollemodeller. For mange barn og unge er idretten et verdifullt fristed som betyr trygghet, mestring, glede og vennskap.

Thea Therese Vingmark Næss er ambassadør for kåringen og heier på innsatsen som legges ned av fantastiske trenere i klubber landet rundt:

-Idrettsarbeid er ungdomsarbeid og derfor er evnen til å kommunisere med ungdom svært viktig. Å kunne skape et tillitsforhold mellom utøverne og treneren er helt avgjørende for fremtidige prestasjoner. Trygge rammer, å gi av seg selv og ha evnen til å se utøverne som de, er de beste egenskapene en trener kan ha. Å være et godt forbilde både på og utenfor idrettsarenaen viser ungdom at sunne idealer er det som varer i lengden, forteller Næss.

trenerforbilde.no kan utøvere selv nominere sin trener, uansett alder og idrett. Vinneren kåres 17. oktober. Foruten heder og ære vil premien være en treningsøkt med en av kampanjens flotte ambassadører.

Næss stiller på lag med en rekke spennende idrettsprofiler. Fotballspillerne Håvard Nordtveit og Solveig Gulbrandsen, håndballspiller Gro Hammerseng-Edin, svømmer Henrik Christiansen, langrennsløper Eirik Brandsdal, klatrer Magnus Midtbø, taekwondoutøver Nina Bansal, friidrettsutøver Margrethe Renstrøm og danser Øyvind Gulli er alle ambassadører for kampanjen. Og med Frode Kyvåg og Johan Kaggestad i juryen, er kåringen sikret en verdig vinner.

-Det er helt fantastisk å se hvor mye treneren faktisk betyr for utøverne. Hvert år får vi inn nominasjoner fra hele landet som rører oss. Ildsjelene som står på for ungene våre fortjener all den oppmerksomheten de kan få, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen.

Sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL jobber Norges Friidrettsforbund, Norges Fotballforbund, Norges Danseforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Håndballforbund for at idretten skal være en trygg og alkoholfri arena for barn og unge. Kåringen av Norges beste trenerforbilde er en del av konseptet SE & BLI SETT hvor målsetningen er å bevisstgjøre trenere og ledere på den viktige rollen de har som forbilder.


comments powered by Disqus