Meny - Kickboxing.no

3 X WAKO PRO Champions

  • 3 X WAKO PRO Champions
    _MG_8939.JPG
  • 3 X WAKO PRO Champions
  • 3 X WAKO PRO Champions

Det ble en fantastisk aften for kampsport-fans i Oslo denne helgen. De første profesjonelle VM-tittelkampene uten hjelm på norsk jord er et faktum, og Norge tok hjem alle tre beltene.

Kenneth Bruun / Publisert: søndag 20. september 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Alle fotos: Oscar Egeberg

500 tilskuere i en fullsatt samfunnssal i hjertet av Oslo fikk se Birgit Øksnes (68 kg), Thea Therese Næss (60 kg) og Robert Paulsbyen (88,6 kg) ikle seg hvert sitt WAKO PRO World Title belte etter 3 fantastiske tittelkamper.

- En fantastisk kveld med maks uttelling for våre fightere. Tusen takk til alle sponsorer for støtten og alle publikum som hadde møtt opp og lagde knall stemning, forteller en overveldet Promotor, Daimi Akin.

Det var Fighter Kickboxing som stod som arrangør av denne Kickboxing-gallaen i Oslo, og samtlige utøvere fra arrangørklubben tok hjem seire i sine kamper. Blant de var også de tre jeve tittelbeltene.

Jevn kamp

Først ut var Birgit Øknes som måtte gjennom en 10-runders knallhard kamp mot Kseniia Miroshnichenko fra Russland. De to fighterne er begge bant verdens desidert beste jenter, og kampen gynget hele veien. Kampen endte med en delt avgjørelse hvor to av dommerne hadde Birgit som vinner. Nå kan Øksnes fylle opp premiehylla som regjerende vedensmester i profesjonell kickboxing. Allerede er hun regjerende verdens- og europamester i amatør.

Thea regjerte i ringen

Thea Therese Næss skulle forsvare VM-belte for tredje gang, og med regjerende russisk mester i både kickboxing og boksing i motsatt hjørne var det duket for et durabelig oppgjør. Der måtte Thea "skuffe" publikum!

-Thea viste fra første stund hvorfor hun har vunnet alt som kan vinnes i kickboxing-ringen. Hun utklasset den russiske mesteren fra første stund, og hadde en oppvisning i taktisk og teknisk kickboxing i Oslo denne kvelden. Russeren ble statist mens Næss briljerte med fantastisk fotarbeid, hurtighet og kombinasjoner som bare en regjerende mester kan vise til. Etter 10 runder vant Thea Næss alle rundene med solid margin på alle dommerscorene.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen i dag. Jeg må innrømme at jeg hadde litt vondt i magen når jeg fkk vite at hun var russisk mester i både kickboxing og boksing. Det er et stort land med mange dyktige fightere. Heldigvis gikk det bra, sa en strålende verdensmester etter kampen.

KO-seier til Paulsbyen

Sist ut av tittelkampene var det også knyttet stor spenning til. Robert Paulsbyen fra Elverum fikk drømmen oppfylt da han vant på knockout over regjerende europa- og verdensmester i amatør fra Russland, Konstantin Turshin.

Over 100 Elverumsinger hadde tatt turen til Oslo, og "hele" Elverum fulgte livestream av kampen hjemmefra når Robert entret ringen. Russeren kom med en solid kampliste bak seg med hele 127 kamper med seier på de fleste. Og russeren fikk selvtillit i løpet av kampen to første runder, før Paulsbyen satte Turshin på plass. Med en kombinasjon av venste uppercut og høyre hook senket Robert russeren i tredje runde. Derfra og ut kampen hadde Robert full kontroll. Russeren ble reddet av gongongen etter nedslagning i fjerde runde før Robert avsluttet med et spark i femte runde. Russeren kom ikke opp igjen, og Elvreum hadde sin andre verdensmester i noen sport noensinne.

- Jeg er veldig glad for å komme tidligere hjem i dag - med et mesterbelte, fortalte en lettet Paulsbyen foran et jublende publikum i Oslo.

- Jeg har jobbet fokusert og trent to ganger daglig siden i våres. Takket være støtte fra samboer og to barn og alle som har stått på for meg i denne tiden har det vært mulig, og da var det utrolig deilig at jeg klarte dette i dag.

Her er alle resultatene fra de andre internasjonale amatørkampene på stevnet:

WAKO pro verdensmester -60kg Thea Therese Næss 
WAKO pro verdensmester -68kg Birgit Reitan Øksnes
WAKO pro verdensmester 
-88,6kg Robert Paulsbyen

Gull landskamp
-52kg Kristin Vollstad 
-54kg Sahand Lahafdoozian
-63,5kg Henry Macpherson
-81kg Viktor Fröhlish

Sølv landskamp
-67kg Nickolaj Christensen
-75kg Raymond Straume


comments powered by Disqus