Meny - Kickboxing.no

Tirill tok gull - Mariell tok sølv

  • Tirill tok gull - Mariell tok sølv
    EUROPAMESTER: Tirill Nanett Bjørnestad Næss er Europamester i kickboxing. (Foto: Per Andreas Ringsby)
  • Tirill tok gull - Mariell tok sølv

Tirill Nanett Bjørnestad Næss er junior Europamester i kickboxing, Pointfighting etter en thriller av en finale. Mariell Straume tok sølv i Fullkontakt.

Kenneth Bruun / Publisert: 29. august 2015

FAKTA:

22-29 august pågår EM for ungdom og junior i kickboxing i San Sebastian i Spania. Totalt deltar det 1.520 utøvere fra 37 nasjoner. Norge stiller med seks, dyktige unge utøvere, hvorav fire var i ilden under første kampdag.

FOR PRESSEN:

Bilder fra dagens kamper kan lastes ned her. Bildene krediteres fotograf Per Andreas Ringsby.


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

- For en finale!

Landslagstrener Daimi Akin er skjelven etter Tirill Nanett Bjørnestad Næss' finale mot greske Danai Stratoudi i junior-EM i San Sebastian, Spania. 17-åringen fra Pointfighter Kickboxingklubb har kjempet seg overlegent frem til finale, men i dag ble det mer spennende enn de fleste tåler.

- De fulgte hverandre tett hele veien frem til kampslutte. Etter ordinær tid stod det 4-4. da går det til ett minutts ekstra runde. De plukket hvert sitt poeng til 5-5 før Tirill avgjorde til 6-5 10 sekunder før slutt, forteller Akin.

Stratoudi var smart, og stolte på sine kontringsmuligheter, men Tirill klarte å holde roen og tok siste stikk.

- Det var veldig bra nivå i denne finalen, og jeg er veldig stolt av det Tirill presterer. Selv under et slikt press viser hun hva det bor i henne når det gjelder. Allerede som 17-åring har hun opparbeidet seg god rutine som hun drar nytte i i denne kampen.

Sølv til Mariell

Mariell Straume viser også klasse i mesterskapet hvor hun slår ut Russland og Tyrkia i innledende kamper i fullkontakt. I finalen ventet regjerende verdensmester fra Irland, Seaneen Flynn.

Også denne finalen ble jevn, men jenta fra irland trekker det lengte strået til slutt.

- Det er en kanonbra kamp av Mariell i EM finalen mot regjerende junior verdensmester i Kickboxing og junior europamester i boksing fra Irland. Mariell taper første runde, tar litt innpå i andre før hun vinner siste runde. Dessvere blir avstanden litt for stor og seier til Irland denne gang, forteller Daimi.

Akin er fornøyd med alle de seks utøverne Norge stilte med i mesterskapet, og gleder seg over en solid stamme med unge fightere.

- Dette er fightere for fremtiden alle sammen. Vi var litt ueldig med trekningen og møtte regjerende verdensmestere tidlig i mesterskapet. Vi kunne fort fått flere medaljer dersom vi ikke hadde møtte et par av kanonene i første kamp. I tillegg var vi litt uheldig med Marlene Farstad Grøttem som ble offer for en feilbeddøming av legen i sin innledende kamp. Alt i alt et veldig bra mesterskap for Norge, avslutter Daimi Akin.


comments powered by Disqus