Meny - Kickboxing.no

Klare for EM-finale

  • Klare for EM-finale
    KLARE FOR EM-FINALE: Tirill Nanett Bjørnestad Næss (til venstre) og Mariell Gaassand Straume er klare for hver sin finale i junior-EM. (Foto: Per Andreas Ringsby)

Mariell Gaassand Straume og Tirill Nanett Bjørnestad Næss overbeviste begge i dagens semfinaler i henholdsvis fullkontakt og pointfighting. Norge har to jenter i finalen i junior-EM i Spania.

Kenneth Bruun / Publisert: 27. august 2015

FAKTA:

22-29 august pågår EM for ungdom og junior i kickboxing i San Sebastian i Spania. Totalt deltar det 1.520 utøvere fra 37 nasjoner. Norge stiller med seks, dyktige unge utøvere, hvorav fire var i ilden under første kampdag.

FOR PRESSEN:

Bilder fra dagens kamper kan lastes ned her:

Bildene krediteres fotograf Per Andreas Ringsby.


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Foto: Per Andreas Ringsby

Landslagstrener Daimi Akin spådde finaleplass etter å ha sett de to utøverne sine i innledende kamper, og i dag gikk spådommen i oppfyllelse!

- Fantastisk innsats av jentene i dag. Begge vant overbevisende, så nå er det bare å glede seg til finalene, forteller Akin.

Suveren i innledende

Tirill Nanett Bjørnestad Næss (-55 kg pointfighting) har vært spesielt overbevisende i de innledende kampene. Jenta fra Pointfighter Kicboxingklubb har vunnet alle tre kampene før full tid. I praksis betyr det at hun har tatt en ledelse på over 10 poeng i kampene. Da trenger ikke dommerne å se mer, motstanderen er sjanseløs.

I dagens semifinale mot Tyskland ledet Næss 7-4 etter første runde før kampen ble avsluttet i andre runde på dommerscoren 19-8.

Tirill startet oppkjøring til EM tidlig og flyttet til Irland i april for å få nødvendig sparring og nærmest trent kickboxing på fulltid. Det har gitt resultater, og nå venter greske Danai Stratoudi i finalen. Tidspunktet for denne finalen er ikke avklart foreløpig.

- Trøblete start ender med klar seier

Mariell Gaassand Straume (-56 kg fullkontakt) møtte Tyrkia i sin semifinale i dag. Hun fikk en litt trøblete start i første runde, men etter litt justeringer i pausen tok hun over kampen.

- Mariell ligger under 0-2 etter første runde. I andre runde snur hun kampen, får den tyrkiske jenta til å bomme og bli usikker. Straume kontrer elegant og tar over kampen og vinner klart 3-0 ved kampslutt, forteller en fornøyd landslagstrener.

Mariell er fra Fana Kickboxingklubb. I finalen fredag venter regjerende verdensmester fra Irland, Seaneen Flynn, i motsatt hjørne.


comments powered by Disqus