Meny - Kickboxing.no

Marlene ledet kampen - legetabbe ødela vinnersjansene

  • Marlene ledet kampen - legetabbe ødela vinnersjansene
    LIKE BLID: Marlene Farstad Grøttem ble feilaktig sendt ut av EM. Etter noen tårer er smilet igjen på plass og nye utfordringer venter. (Foto: privat)

Marlene Farstad Grøttem var veldig skuffet etter at hun, etter landslagstrenerens mening, ble feilaktig stoppet av legen i kvartfinalen i EM.

Kenneth Bruun / Publisert: 26. august 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

- Dette var veldig synd. Marlene ledet lettkontakt-kampen 3-0 etter første runde, og hun får et spark på nesa i andre runde som ender med neseblod. Uerfarne leger prøver å få henne til å blåse ut blodet, noe som er helt feil måte å takle nesebod på, forteller landslagstrener Daimi Akin.

- Vi fikk forhindret henne fra å gjøre det, og blødningen stoppet. Allikevel velger legen å stoppe kampen!

Det hører med til historien at både dommer og medisinsk ansvarlig i WAKO var uenige i avgjørelsen, men mattelegen bestemmer og EM er historie for Marlene for denne gang.

- Det er veldig trist når utallige treningstimer og mye penger fra egen lomme ender opp med en slik avgjørelse. Marlene har allikevel vist at hun er en fighter for fremtiden og hun er førsteårs junior først neste år. Vi gleder oss til å følge karrieren hennes videre, avslutter Akin.

Ingeborg Aanesen (Pointfighter Kickboxingklubb) gikk også kvartfinale i dag og ledet hele 7-2 mot italienske Anita Salvalio etter første runde. Dessverre for Norge, så klarte ikke Ingeborg å holde ledelsen etter pausen, og endte opp med å tape 11-14.

- Dette er mesterskapsdebut for Ingeborg, og her er det små marginer som avgjør kampen i dag. Dessverre går det ikke helt veien for oss i dag, sier Daimi Akin.

Norge har to av seks fightere igjen i mesterskapet. Begge går semifinale i morgen.


comments powered by Disqus