Meny - Kickboxing.no

Sterk start på EM

  • Sterk start på EM
    KLAR FOR SEMIFINALE: Mariell Gaassand Straume vant 3-0 i dagens kvartfinale (Foto: Per Andreas Ringsby)
  • Sterk start på EM
  • Sterk start på EM
  • Sterk start på EM

De norske juniorene har kommet i gang med EM, og fikk en flott start under dagens innledende kamper. Dagens resultater ble to seire og to knepne tap.

Kenneth Bruun / Publisert: 25. august 2015

EM kickboxing i San Sebastian, Spania 22-29. aug.

Denne uka pågår EM for ungdom og junior i kickboxing i San Sebastian i Spania. Totalt deltar det 1.520 utøvere fra 37 nasjoner. Norge stiller med seks, dyktige unge utøvere, hvorav fire var i ilden under første kampdag.


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Norge hadde to jenter og to gutter i aksjon i dag, og det ble jentene som kom seg videre fra dagens kamper. Dagen startet med Mariell Gaassand Straume (Fana Kickboxingklubb) som møtte en sterk motstander i Svetlana Kamorina fra Russland i Fullkontakt, -56 kg. Hun gikk en teknisk og taktisk bra kamp.

- Mariell er kald, holder fin avstand og er flink til å bevege seg. Hun lander kontante kombinasjoner og vinner komfortabelt over en sterk russer med dommerscore 3-0, forteller landslagssjef Gjermund Nesland. 

Neste ut for Mariell er Tyrkia på torsdag.

Tirill med overlegen seier

Tirill Nanett Bjørnestad Næss fortsetter å imponere internasjonalt, og i dag fikk hun en forrykende start på mesterskapet. Pointfighteren, som går i vektklassen -55 kg, møtte britiske Lauren Howie i sin første kamp i EM. Tirill styrte kampen fra start, og vant en overlegen seier med 14-4. 10 poengs overvekt i kampen betyr at den stoppes før full tid.

- Tirill lander blant annet tre fine spark til hodet og tar en overlegen seier. Det blir gøy å se Tirill videre i mesterskapet., forteller en frnøyd landslagssjef.

Tirill møter Tyrkia på onsdag.

Knepent tap for gutta

Mesterskapsdebutantene Berkan Akin (-69 kg) og Simen Russ (-74 kg), begge fra Fighter Kicboxingklubb, deltar i lettkontakt og fikk veldig tøff motstand i sine første kamper i mesterskapet. Simen taper 2-1 mot Danylo Demchyhyn fra Ukraina, mens Berkan går på et 3-0 tap mot sterke Rmadan Al Amin fra Tyskland.

- Begge gutta gjør en fantastisk innsats og viser at de er håp for fremtiden, forteller Nesland.

Både ukraineren og tyskeren var begge verdensmestere i ITF Taekwondo, så vi kan konkludere med at begge våre norske håp fikk en tøff start.

Årets EM er Simens første mesterskap. Det blir en jevn kamp, med ledelse til Danylo i første runde som Simen klarer og hente opp utover i kampen. Simen kjemper bra og presser ukraineren gjennom hele kampen, men det blir litt høye skuldre og Simen taper knepent til slutt. Fin debut av Simen og en flott prestasjon mot en rutinert og dyktig utøver, rapporterer Nesland.

- Berkan er også fint med i kampen og er flink til å lese Rmadan og klarer å unngå mange av sparkene hans. Berkan gjør en god kamp men taper til slutt for tyskeren. Tross tap var det en fin debut i et mesterskap av Berkan. Nå er det hjem og trene mer, avslutter Nesland.

De to siste norske deltagerne, Marlene Farstad Grøttem (Tjeldsund Kickboxingklubb) og Ingeborg Aagesen (Pointfighter) starter mesterskapet de kommende dagene.


comments powered by Disqus