Meny - Kickboxing.no

Tirill Nanett tok tre gull og en bronse i White Tiger Challenge 2015

  • Tirill Nanett tok tre gull og en bronse i White Tiger Challenge 2015
    tirill

Landslagsutøver i pointfighting Tirill Nanett Bjørnestad Næss (17) deltok i helg, som eneste norske utøver, i den irske turneringen White Tiger Challenge.

Kenneth Bruun / Publisert: 29. juni 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Tirill Nanett gikk kamper både i junior og seniorklasser og vinner totalt tre gull i junior 55kg, junior 60 kg og senior 55 kg, og ender opp med en bronse i junior Grand Champion. Stevnet er av høy standard med fightere og dommere fra Irland, England og Skottland.

Tirill Nanett bor per tid i Dublin hvor hun trener i Spartan Martial Arts fighting Academy. Her blir hun trent av flere ganger verdensmester Robbie Mc Mennamy som anses som en av verdens smarteste fighetere. Tirill Nanett brukte stevnet som en del av oppkjøringen til jr EM som holdes i San Sabastian i august. Hun fikk justert og rettet på feil hun hadde under World Cupen et par uker tidligere noe som ga svært gode resultater og som indikerer på at formen begynner å sitte.

Stevnet bød på gode kamper mellom topp fightere. Tirill Nanett fikk gått kamper mot de beste irene i juniorklassene som hun vil møte igjen under EM. I tillegg fikk hun prøvd seg i seniorklassen mot gode irske og engelske utøvere. Første klasse for dagen var -55 senior – her møter hun i første kamp langvenninnen i Spartan Trina Fitzgerald og vinner komfortabelt i andre runde etter en noe treg førsterunde. I finalen møter hun enda en lagvenninne, rutinerte Bo Mangan som slo den britiske favoritten Shannon Ryan. Kampen blir veldig jevn, men Tirill Nanett har kontroll og vinner med et poeng i ekstrarunden. Se kampen her: 

Neste klasse er junior -55kg, her utklasserer hun alle også hun som vil representere Irland i jr EM. Se finalen her: 

I junior 60 kg blir motsanden noe hardere og Tirill Nanett møter Kerri Browne i semifinalen. De går alltid tett og sist de møttes i Pointfighting Cup vant Brown over Tirill Nanett på sudden death, så det var en velfortjent seier å slå henne med 8-2 denne gang. I finalen møter hun Tola Adebsi fra samme klubb. Adebsi har en noe vanskelig fightestil, men denne gang greide Tirill Nanett å holde hodet klart og sanket poeng taktisk hele veien. De har møtt hverandre en gang tidligere hvor det ble tap så Tirill Nanett følte at det var ekstra godt å kunne slå henne nå.

Siste klasse i turneringen var junior Grand Champion. Her vinner Tirill Nanett innledende runde, og møter britiske Shannon Ryan i semifinalen (en utøver flere norske seniorutøvere har tapt mot tidligere). Det er en svært jevn kamp, men Tirill taper til slutt på sudden death etter en klinsj hvor hun kommer akkurat litt for sent. Se kampen her:

Tirill Nanett synes det er godt at ting endelig begynner å sette seg og at mye hard trening gir resultat. I starten av Dublin oppoldet følte hun at hun rotet mye med å forene det hun kunne godt fra før og det hun lærte her av nye treningsmetoder. Det tok en stund før ting satte seg, men nå føler hun at hun har klart å mikse gamle og nye ferdigheter og på den måten har større kontroll i kampene og kan styre etter egne premisser.

Fram mot jr EM skal Tirill Nanett sammen med Robbie Mc Mennamy jobbe med å finne gode rutiner som hun er trygg på under mesterskapet. Til slutt vil Tirill Nanett framheve at hun har optimale treningsforhold med flere treninger om dagen, både fysisk, sparring og teknikk, samt at hun får mye god matching og oppfølging. Så dette blir god erfaring å ta med meg hjem til Norge. 

Video: Brannmanndan


comments powered by Disqus