Meny - Kickboxing.no

3 gull i World Cup fullkontakt

  • 3 gull i World Cup fullkontakt
    Sahand-Lahafdoozian
  • 3 gull i World Cup fullkontakt
  • 3 gull i World Cup fullkontakt

Norge befester nok en gang sin posisjon i fullkontakt med hele syv finalister og tre gull i World Cup i Italia denne helgen.

Kenneth Bruun / Publisert: mandag 8. juni 2015

Last ned bilder:

Last ned høyoppløselige bilder av landslagsfinalistene her.
Alle bilder kan benyttes fritt og krediteres Kenneth Bruun, Kickboxing.no


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

- ENDELIG!

Sahand Lahafdoozian (-54 kg) bryter ut i glede etter å ha gått helt til topps i knallharde Bestfighter 2015. 21-åringen fra Hamar har hatt en enorm utvikling de siste to årene, og har snust på topplasseringer internasjonalt den siste sesongen. Sahand har EM-sølv fra i fjor, og nå gikk ungutten hele veien i World Cup turneringen i Rimini, Italia.

Bestfighter er en av de tøffeste turneringene for det norske landslaget i fullkontakt, og en viktig vei inn til kvalifisering til VM i Irland i november.

- Sahand gjør en stor turnering her. Han møter en meget rutinert fighter i polske Wojciech Peryt i dagens jevneste oppgjør. Veldig imponerende av Sahand å slå han, sier landslagstrener Daimi Akin.

Finalen i -54 kg ble absolutt dagens jevneste: uavgjort etter første runde, uavgjort etter andre runde og uavgjort etter tredje runde. Dommersifrene 8-8, 7-7 og 7-7 etter kampslutt tvinger dommerne til å velge sin vinner basert på helhetsintrykket. Sahand får seieren.

Sahand Lahafdoozian trener dagig i Sentrum Kickboxingklubb og er fast på landslaget i -54 kg.

Øksnes regjerer i -70 kg

Birgit Reitan Øksnes (-70 kg) viser nok en gang hvorfor hun er en av verdens desidert beste fightere, uansett vektklasse. I innledende vinner hun på KO før hun møter russiske Liudmila Novikova i finalen. Det russiske landslaget er regnet som verdens beste, men definitivt ikke i damenes -70 kg. Birgit vinner 3-0.

- Birgit viser imponerende kickboxing nok en gang. Hun er flink til å tilpasse seg motstanderne som kommer, og det viser hun i denne turneringen også. Taktisk er hun en av våre beste fightere, konkluderer landslagstrener Akin.

Paulsbyen fikk tøff motstand

Robert Paulsbyen (-91 kg) gjorde nok en god turnering. Han vant her i Italia i fjor, og også i år gikk han hele veien. I semifinalen hadde han god kontroll mot en polsk fighter og vant på poeng etter å blant annet ha hatt polakken i gulvet i andre runde. Finalen derimot, ble en litt tøffere erfaring da han møtte Mateusz Kubiszyn, også han fra Polen.

Polakken var en skikkelig kriger som gjorde det vanskelig for Paulsbyen å kjøre sitt løp. Han presset nordmannen og hadde Paulsbyen både ut av ringen og i gulvet i slutten av siste runde.

- Han er vanskelig å takle når han hele tiden holder et press. Jeg var nede, men var allikevel ikke nevneverdig rystet. Dette var en viktig erfaring å ta med seg, forteller en fornøyd Paulsbyen.

Til tross for presset fra polakken, klarte å Robert å vise gode taktiske evner. Med mye bevegelse, gode kontringer og tøffe oppgjør på innsiden gjorde nordmannen nok til åta en poengseier og gull i World Cup denne helgen.

4 sølv

Daimi Akins lag og flere av de andre norske klubbene kan vise til flotte resultater i fullkontakt i Italia denne helgen. Norge hadde fire finalister til i ringen som alle tok en vel fortjent sølvmedalje:

- Kristin Vollstad (-52 kg)
- Milton Barrios Galarreta (-63,5 kg)
- Marius Sjursæther (-71 kg)
- Toby Bermueller (-81 kg)

Bronse:
- Shahwali Firouzade (-57 kg)

Se bilder fra turneringen her:

 

 

World Cup Kickboxing 2015 finaler og semifinaler Fullkontakt og Pointfighting (alle grupper)Landslaget i Kickboxing

Posted by Norges Kickboxing Forbund - NKBF on 6. juni 2015

 


comments powered by Disqus