Meny - Kickboxing.no

Paulsbyen vinner forrykende thriller

 • Paulsbyen vinner forrykende thriller
  THRILLER: Robert Paulsbyen stod for dagens meste spennende kamp (Foto: Kenneth Bruun)
 • Paulsbyen vinner forrykende thriller
 • Paulsbyen vinner forrykende thriller
 • Paulsbyen vinner forrykende thriller

EM KICKBOXING: Dagens desidert mest spennende kamp var det Robert Paulsbyen som stod for. Han lå under i store deler av kampen før han klarte å sette inn en sluttspurt som man sjelden ser i en så tung vektklasse.

Kenneth Bruun / Publisert: onsdag 22. oktober 2014

FOR PRESSEN:

Bilder fra dagens kamp kan lastes ned og benyttes fritt. Krediteres Kenneth Bruun, Kickboxing.no
Se bilder her


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Forventningene var store før Robert Paulsbyen fra Elverum skulle møte Andrija Lekic fra Kroatia i dag, og for en thriller det ble. Kroaten kom ut i et forrykende tempo og hadde en klar taktikk om å holde nordmannen på avstand med solide rundspark. Og det var en vellykket taktikk for Lekic. Paulsbyen lå klart under på poeng etter første runde, og fikk virkelig noe å tenke på i pausen.

- Selv om jeg selv følte at sparkene gikk i guarden, så fikk han poeng fra dommerne. Etter den første pausen fikk jeg gjort om litt på taktikken og kom meg litt mer på avstand. Da klarte jeg også å få kontakt med egne kombinasjoner, forteller Paulsbyen

Snudde kampen

I andre runde klarte Robert å snu kampen, men ikke nok til å hente inn ledelsen. Han vant runden, men totalt sett hadde en dommer kroaten foran, mens de to andre hadde stillingen uavgjort. med andre ord - tredje og siste runde ble helt avgjørende.

- Dette ble tøffere enn ventet, og Lekic var dyktig og smart, forteller coach Daimi Akin etter kampen.

Allikevel viste Paulsbyen hva han virkelig er god for. I siste runde tok han over føringen, og fikk kontakt med solide slagserier. Nok til å ryste kroaten til en stående telling. Med 30 sekunder igjen skrudde Robert opp tempoet nok til at Lekic ikke hang med og hentet inn poengene på dommerscoren.

- Det var godt å få en skikkelig gjennomkjøring. Jeg har gledet meg til dette, og det er fint å møte en som gir meg en tøff start i mesterskapet, avslutter en fornøyd Robert Paulsbyen.

3-0 til Paulsbyen i dagens mest spennende oppgjør.

Verdensmesteren neste

I semifinalen venter en, på papiret, enda tøffere utfordring. Regjerende europa- og verdensmester Eugen Waigel står da i motsatt hjørne.

- Det er klart dette blir tøft. Men dette er en fighter vi kjenner, og vi har sett han tape før mot en russer med neste helt samme stil som Robert. Jeg blir ikke overrasket om vi også vinner den kampen, sier Daimi Akin.

Se kampene direkte

Samtlige nordmenn er videre etter mesterskapets to første dager. I morgen er det en stor norsk dag med følgende nordmenn i aksjon:

 • Sahand Lahafdoozian
 • Shahwali Firouzadeh
 • Milton Barrios Galarrata
 • Thea Therese Vingmark Næss
 • Cathrine Heggøy Fonnes
 • Roy Wischmann

  Kampene starter kl 10 i morgen og sendes live på www.kickboxing.no/live.


comments powered by Disqus