Meny - Kickboxing.no

Norsk suksess i Bristol Open

  • Norsk suksess i Bristol Open
    BRISTOL OPEN: Erik Rafn, Erik Brødsrskift, Monica Engeseth, Tirill Nanett Bjørnestad Næss og Ina Grindheim sanket medaljer i Bristol Open (Foto: privat)

POINTFIGHTING: Norske pointfighter-landslaget reiste til prestisjefylte Bristol Open, og kom hjem med ett gull og 7 bronsemedaljer. Her er oppsummeringen fra fighterne selv.

Kenneth Bruun / Publisert: 19. oktober 2014

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Ina Grindheim: 
Jeg gikk tag team sammen med Monica lørdag hvor vi vinner første mot et italiensk lag, og deretter taper neste mot Kiraly fra Ungarn. 

Søndag går jeg -65 & +65kg. Klassene går smtidig på hver sin matte så jeg må løpe fra den ene kampen til den andre. Jeg slår Evelyn Neyens fra Belgia i første kamp i -65, noe jeg er veldig fornøyd med. Slår en engelsk jente komfortabelt i kvartfinalen, før jeg møter Shauna Bannon fra Irland i semifinalen og taper denne, så det blir bronse i -65kg. I +65 møter jeg tre engelske jenter i de innledende kampene, og i finalen er det Gemma Upfold, også fra England som venter. Jeg er på dette tidspunktet veldig sliten, men klarer å disponere energien smart og dra i land seier til slutt. Det blir gull i +65. 

Bristol Open er et langdrygt stevne hvor det ble mye venting, og så full rulle når jeg først kommer i gang utpå kvelden. Jeg har god følelse på egen prestasjon her, det jeg taper er etter 4 kamper på rad uten pause, men jeg ser at det kunne gått bedre der med litt pusterom. Veldig fin oppkjøring til EM, jeg føler at jeg er på riktig vei :)

Monica Engeseth:

Jeg tok bronse i begge vektklassene -50kg og -55kg. I første kamp i -50kg klassen møter jeg Joyce Poppe som jeg slo i finalen for to uker siden i Flanders Cup. Da slo jeg hun med 1 poeng på overtid, det var godt å få gå mot hun igjen allerede nå. Denne gangen hadde jeg mye bedre kontroll. I denne klassen taper jeg med 2 poeng for britiske Shannon Ryan, som jeg slo i en innledende kamp for to uker siden. Det er kjedelig, men hun er en utrolig god fighter som jeg alltid går jevnt med. Denne gangen trakk hun det lengste strået. Hun slår enkelt en kroat i finalen.

I -55 har jeg også en tøff trekning, med italienske Valentina Barbieri i første kamp. Jeg går en veldig god kamp og vinner, før jeg vinner kvartfinalen med 10 poeng. Igjen møter jeg Shannon Ryan i semifinalen og taper igjen med 2 poeng. Shannon Ryan vinner begge vektklassene.

Alt i alt fornøyd med egen prestasjon. Har bare truffet utøvere fra verdenseliten her, og til tross for å ikke havne øverst på pallen syns jeg at jeg går bedre kamper her enn for to uker siden. Nå er det hjem og fortsette å trene og siste innspurt før EM.

Tirill Nanett Bjørnestad Næss:
Jeg starter dagen med et par helt ok innledende kamper i jr -55 før jeg går mot Poppe Joyce og taper når beina stivnet, noe som gjør at jeg mister hodet litt og finner ikke andre måter å løse situasjonen på. Jobben ble nå å omstille hodet før neste kamp der jeg er seedet og møter irske Keri Browne fra Irland i jr -60. Keri er en utøver jeg ofte møter i de store stevnene, og vi pleier å gå svært jevne kamper. Her klarer jeg å få både kroppen og hodet til å funke, og tar fort styringen i kampen og vinner 9-3.

I semifinalen møter jeg igjen belgiske Poppe. Denne kampen blir mye jevnere enn den siste, og jeg føler jeg tar mange gode avgjørelser, men hun klarer å hente inn ledelsen til slutt og vinner 7-4. Dermed blir det 2 bronsemedaljer i jr klassene på meg.

Jeg deltok også i senior -55 og -60 senere på dagen. I -60 møter jeg Paulina Jarzmik Fra Liechtenstein. Kampen blir veldig jevn, og jeg føler meg selvsikker og har kontroll gjennom hele kampen. Det ender til slutt i sudden death som jeg vinner deretter er det rett på første kamp i -55 der jeg møter Rachel House, og taper fordi jeg er så sliten.

Jeg får litt mer pause før jeg møter irske Carath O'donovan i neste kamp i -60. Her klarer jeg å være smartere med å fordele krefter og går jevnt i første runde. I andre runde har jeg ikke så mye mer krefter å hente, og blir dermed for treig, og taper kampen. Jeg er fornøyd med helgen og fikk akkurat det jeg var ute etter god erfaring mot gode fighterne og godfølelsen tilbake.

Erik Brødreskift: 
På første dagen i Bristol fikk jeg spørsmål fra belgiske Youri om jeg ville stille i tag team-konkurransen med han. Dette hørtes jo ut som en god plan , og der stiller man uten noe forventninger så vi melder oss på, første kamp mot Østerrike og viser allerede underdogene,  kampen starer jevnt,  men halvveis ut får vi et overtak, jeg plukker 2 raske poeng og Youri styrer kampen ut.

Kamp 2 mot italia/Hellas: Her forventes det fortsatt ikke mye av laget vårt, her ligger vi under med 2 poeng til det er 10 sekunder igjen, grekerne gjør to raske tabber mot meg og i siste sekund får vi utlignet. Det blir 30 sekunder ekstra tid, hvor Youri får plukket et poeng. Vi må rett i semifinalen, der møter vi Kiraly Team. Denne får vi aldri taket på og taper til slutt med store siffer, men vi er kjempefornøyd med 3. plass. 

Dag 2 starter med -89 kg der møter jeg lagkamerat fra dagen før. Denne kampen blir meget jevn men i de siste 30 sekunder får jeg taket på motstanderen og vinner til slutt med 3 poeng. Dessverre merker jeg at en forkjølelse fra uken som har gått ikke helt har sluppet taket, og i semi finalen møter jeg Roman Brundel. Han er en av verdens beste utøvere, og med tunge bein mot en slik utøver har jeg ikke noe å stille opp med og tapte til slutt med 10 poeng,  3. plass her også.

Eirik Rafn:
Jeg gikk tag-team med Jordan fra Irland på lørdagen. Der møtte vi Canada og gikk uavgjort og tapte med 1 poeng i ekstraomgangen. På søndag gikk jeg -63 og møtte en greker i første kamp, han brukte mye spinnkicks og teknikker jeg ikke pleier å se, jeg vant kampen med 3 poeng. I neste møtte jeg verdensmester Elija Everill fra England og tapte. Jeg vant grønnbelte -63 etter to kamper. Og tapte -63 senior svartbelte mot Irland.


comments powered by Disqus