Meny - Kickboxing.no

Får ikke kombinere boksing og kickboxing

  • Får ikke kombinere boksing og kickboxing
    Kickboxing forbudt: Nybakt verdensmester Marielle Hansen må droppe kickboxing fremover (Foto: Chris André Aadland).

1. januar innførte nemlig Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) en ny regel som gjør at utøvere kan bli utestengt fra boksing dersom de går fra bokseringen til en annen ringsport.

Kenneth Bruun / Publisert: 24. januar 2014

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Dette gjør det umulig for den nybakte verdensmesteren i kickboxing å kombinere de to idrettene før OL i Rio er unnagjort om to og et halvt år.

– Jeg synes det er tåpelig. Bokseforbundet har nok gjort dette fordi de ønsker å ha utøverne for seg selv. Regelen kan tolkes som at de er gjerrige og ikke ønsker å dele sine egne utøvere med andre. Utøverne bør selv ha muligheten til å velge idretter, sier Hansen til Fanaposten.

Så sent som 7. desember i fjor ble hun verdensmester i fullkontakt -52 kg. Da visste hun ingenting om de nye reglene.

– Reglene kom som et lite sjokk etter VM. Heldigvis har de ikke klart å forstyrre meg på noen måte. Jeg var heldig med tidspunktet for VM i kickboxing, sier 23-åringen.

– Trist at hun ikke får velge selv

At hun nå velger å satse på boksing skyldes at Hansen ønsker noe nytt å strekke seg mot etter VM-bragden. Hun hadde imidlertid ikke bestemt seg for å kutte ut kickboxingen.

– Det hadde nok ikke bare blitt kickboxing, men det er godt mulig at jeg hadde utøvet begge idrettene og takket ja til å være med på to landslag. Den nye regelen har gjort at jeg har blitt nødt til å velge én av idrettene, og ikke får gjøre det jeg ønsker selv. Det er litt kjedelig, sier Sædalen-jenten.

Det synes også Morten Saksvik, som har vært Marielles trener i Fana Kickboxing.

– Jeg synes det er trist for Marielles del at hun mister muligheten til å gjøre som hun selv ønsker. Jeg vet at hun ville ønsket å vinne NM i kickboxing og boksing i samme sesong dersom hun hadde hatt muligheten til å kombinere idrettene, sier han.

Les hele saken på Fanaposten.


comments powered by Disqus