Meny - Kickboxing.no

EM, Low-kick

  • EM, Low-kick

Fam Elgan fra Champions KBK deltar i EM

/ Publisert: 12. oktober 2010

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Fam Elgan fra Champions KBK deltar i EM som foregår i Baku, Azerbaijan 18 - 24 oktober.


UtøverInfo:
Navn: Fam Elgan
Alder: 21
Klubb: Champions kbk
Trener: Thomas Kristiansen.
Aktuell: Deltar i EM i kickboxing lowkick 18.-24. oktFam er bare 21 år, men har allerede vært aktiv i kickboxing i 5 år og har vunnet en rekke verdenscuper og andre store turneringer. Hun er også Norgesmester i boksing og har et sølv fra jr.nordisk. Til tross for sin unge alder nærmer hun seg 50 kamper og er rutinert i ringen. 18-24 oktober reiser hun til EM i Baku(Aserbajan) som eneste norske utøver for å kjempe om europamestertittelen i den tøffe klassen -60 kg i low kick.

For bare noen uker siden deltok Fam i Nordic Open i Danmark som en del av forberedelsene til EM. Her beviste hun at hun er i rute med å utklasse sine motstandere i ringen og ved siden av sin velfortjente gullmedalje, mottok hun også bestemannspremien på hele stevnet. Flere norske utøvere har forsøkt å kvalifisere seg til mesterskapet, men da uttaket fra landslagsledelsen var klart, stod det bare et navn på listen: Fam Elgan. Hun blir dermed den første norske utøveren noensinne til å delta i amatør EM i denne grenen og sjansene er store for at hun kan nå langt.

Til tross for at low-kick i NKBF ble innført først i år, har ikke det hindret Fam i å gå kamper. Tidligere i år vant hun Estonia open,i mars reiste vi til Danmark for å kjempe om den Nordiske profftittelen i low-kick – 60 kg, hvor den svenske tittelforsvareren måtte se beltet sitt tapt for den lille kruttønnen fra Bergen. Hun vant samtlige 5 runder komfortabelt hos et enstemmig dommerpanel. Sverige er en stor low-kick nasjon, så denne seieren var også en god pekepinn på at Fam er i rute til den store utfordringen i Aserbasjan. Om 1 uke braker det løs og mesterskapsdebutanten har en god sjanse til å sette Norge på low-kick kartet. Sammen med Terje Arildsen, Tom Rune Bertelsen(Dommer) og trener Thomas Kristiansen, setter hun seg på flyet til Baku den 17. november, uredd, målbevisst og sulten.