Meny - Kickboxing.no

Øverbygd kickboxingklubb går nye veier

  • Øverbygd kickboxingklubb går nye veier
    Signe Strand Nesvik

Med et eget barneparti er de en foregangsklubb på landsbasis.

/ Publisert: 29. september 2010

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Faksemile Nye-Troms.no

Øverbygd kickboxingklubb går nye veier for å sikre rekrutteringa til klubben. Med et eget barneparti er de en foregangsklubb på landsbasis.


– Vi ønsker å rekruttere tidlig. Andre idretter er mye flinkere til å fange opp interessen fra ungene på et tidlig stadie. Nå vil vi være med å «kjempe» om ungene, smiler klubbleder Flemming Gjerdrum.

Tirsdag kveld var tredje gang de yngste fikk prøve seg med lek og læring, og interessen så langt har vært upåklagelig. Rundt 30 unger fra 8 til 12 på på hver trening er mer enn ildsjelene i klubben hadde turt å håpe på.

– Vi har unger fra mange steder i kommunen og har tydeligvis truffet mange med tilbudet vårt. Sporten fenger, og det er artig å se hvor ungene trives. Det er mye jobb å få dette til, men når du ser dette, er det vel verdt det, smiler Gjerdrum, og ser utover unger i full aktivitet.

Han betegner det som krevende å aktivisere ungene hele veien, for dødtid og venting aksepteres ikke av de yngste utøverne.
– Det blir mye lek og moro, med innslag av kickboksing oppe i dette, sier Gjerdrum. Han satt i forbundsstyret til sporten til i vår. Der har de også blitt mer bevisst på at de yngres interesse for sporten må tidlig på plass.

– Om vi ikke er den første, så er vi i hvert av de første klubbene i landet som har startet med barnekick, sier Øverbygdlederen. Han føler at de lokalt er akseptert som en stueren klubb, selv om sporten på høyere nivå er rimelig hardtslående.

– Vi får bare spørsmål om når vi starter opp med aktivitetene våre, og føler oss som en viktig del av bygda, sier Flemming Gjerdrum.

Kun på trening
Signe Marie Strand Nesvik, Robin Rognmo Johansen og Ylva Raymondsdotter Dejkhuizen trives kjempegodt med sporten etter de første treningene. Men de er klare på at de slag og spark som de lærer, kun kan brukes på trening.
– Hvis vi bruker de utenom, blir vi utvist fra treningene, sier Robin.
De tre føler de allerede har lært mye etter at de startet opp i høst.

– Vi har lært noen teknikker for slag og spark. Dette er artig, sier de tre unge kickbokserne.