Meny - Kickboxing.no

WC ITALIA 3-5 juni

  • WC ITALIA 3-5 juni

Rapport fra Champions KBK

/ Publisert: 4. juni 2011

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Klubbrapport fra Champions:

Fullkontakt:
Fam Elgan -60 kg: På kort tid har Fam utviklet seg fra veldig god til enda bedre, noe hun fikk besvist i helgens verdenscup. I stevnes tøffeste jenteklasse, møtte Fam en italiener i første kamp på fredag. Fam tok kontrollen og styrte kampen fra start til slutt og italieneren slapp aldri skikkelig til i kampen. En komfortabel 3-0 seier til Fam

I semifinalen ventet det tøffere motstand; Amel Dheby fra Frankrike som lenge har vært med i gamet. Disse to møttes også i semifinalen for et år siden (Fam vant) og på året som har gått siden da, har begge utøverne blitt betraktelig bedre. Dette var en kamp som viste kickboxing på sitt beste; to rutinerte og teknisk gode utøvere som begge var sultne på seier. Amel hadde blitt både mer eksplosiv og sammensatt siden forrige møte, men Fam løste oppgaven på en betryggende måte. Hun brukte ringen og bevegde seg smart, kom i posisisjon og leverte sine kontante slag og spark når hun var på distanse både offensivet og deffensivt. Etter tre runder med høyt tempo, viste poengtavlen 2-1 i Fams favør. Med åpen poengscore kan alle følge med på dommernes trykk fra start til slutt og to av dommerne hadde Fam som vinner med 4 treffere, mens den siste hadde to treff mer til Amel. Ny velfortjent seier til Fam.

I finalen ventet, som mange ganger tidligere, landslagsutøver Thea Therese Næss. Også her fikk vi se kickboxing på høyt nivå i en meget underholdende og spenningsfylt kamp. Med den åpne poengscoren kunne man, som nevnt, følge trefferne og Fam tok tidlig en ledelse i kampen, en ledelse hun holdt hele veien inn. Med sitt velutviklede fotarbeid og innarbeidede temposkiftninger, fant hun flyten mer og mer som tiden gikk. Hun vekslet fint mellom å levere kombinasjoner på innsiden og å plukke poeng på utsiden, men måtte også ta imot noen gode treffere fra Thea. Etter endt tid viste poengtavlen at to av dommerne hadde Fam som vinner med 4 treffere, mens den tredje hadde Thea som vinner med 3. Seier 2-1 til Fam etter en meget teknisk og taktisk fin kamp.

Som vinner av denne tøffe klassen og det hun leverte i ringen, ble Fam kåret til stevnets beste kvinnelige fullkontaktutøver og belønnet med 500 euro. Gratulerer til Fam!

Tonje Sørlie -56: Tonje møtte ungarsk motstand både i kvart- og semi finalen. Disse to ungarske jentene hadde nokså lik stil og Tonje løste dem begge på en overbevisende måte. Med sin krigerske innsats prøvde de så godt de kunne å komme inn på sin distanse, men Tonje kom dem i forkjøpet så og si hver gang og stoppet dem vekselvis med kontante sidekick, rette støt, eller hooket seg til siden. Da kampene var ferdige hadde dommerne trykket alt fra 16-22 treffere i overvekt til Tonje i begge kampene. Sifrene taler for seg…

I fianalen ble det revansjeoppgjør fra i fjor mot italienske Federica Bozzurra. Italienere i Italia har det med å komme seg lettere til finalen og også til seier enn andre nasjoner. I fjor satt vi igjen med en bitter ettersmak, etter et finaleoppgjør som vi bestemt mener Tonje ville ha vunnet i alle andre land enn Italia, men som endte 2-1 i motsatt favør. I år fikk Tonje en ny sjanse til å bevise hvem som er best.. Med kampen fra i fjor friskt i minne, startet Tonje med litt for høye skuldre, men hun slappet mer og mer av til lenger ut i kampen de kom, og plasserte etterhvert kontante slag og spark til både kropp og hodet og bevegde seg fint. Dommerne viste seg å være sparsomme med poengene denne gangen også, men ettersom kampen utviklet seg blinket poengskjermen oftere og oftere på norsk side. Ved endt tid stod det 3-0 til Tonje som fikk en etterlengtet revansj og dermed også kan notere at det nå er et år siden hun har tapt en kamp. Takk for sist, Federica ;-)

Cathrine Fonnes -65: Grunnet lav påmelding i denne klassen, startet Cathrine direkte i semifinalen på lørdag hvor hun trakk en ukrainsk motstander. Ukraineren har bakgrunn fra boksing og viste seg å ha god ”punsh” i slagene sine. Cathrine viste ingen respekt og gikk sterkt ut og tok styring. Men etter ca et halvt minutt ga hun fra seg litt av initiativet og ukraineren utnyttet dette. Cathrine fant ikke helt ”flyten” og ble hengende litt på etterskudd, noe poengtavlen også gjenspeilet. Etter første rundt ledet den ukrainske jenten med et par poeng hos alle dommerne. Fra midten av 2. runde og ut kampen våknet Cathrine og fikk vist hva hun egentlig er god for, men det var dessverre litt for sent. Til tross for noen flotte slag/spark kombinasjoner og kontante krysser, klarte hun ikke å hente igjen ledelsen og det endte med tap 2-1. Cathrine er helt klart både fysisk og teknisk rustet for å slå denne utøveren, men det var noen feile taktiske valg som gjorde at det ikke gikk veien denne gangen.

Lettkontakt:
Førstemann ut i lettkontakt fra Champions var Roar Kversøy i -69 kg. Han møtte en italiener som var veldig uforutsigbar og som hoppet som en sprettball i alle retninger rundt på matten. Roar startet friskt og la press på italieneren og hentet noen raske poeng. Men etter hvert begynte italieneren å svare med noe som lignet på slag, etterfulgt av spark og Roar havnet litt ”bakpå.” Italieneren tok over ledelsen og før Roar rakk å finne ut av stilen hans, var kampen over og Roar tapte dessverre 3-0. Likevel tidvis mye bra av Roar, men han ble litt for satt ut av den uortodokse stilen til motstanderen.

Nestemann ut var Roy Blommedal i -84 kg. Han møtte sveitsisk motstand. På dette tidspunktet hadde arrangøren funnet ut at de lå så langt etter skjema at alle kampene ble kortet ned til 2*1,5 min, noe som også påvirket kampene. Roy møtte en utøver som han ville ha vunnet over 9 av 10 ganger, men når kampene er så korte, har man ikke tid til å bruke en runde for å finne ut av motstanderens stil. Roy begynte litt forsiktig og somlet for mye før han kom i gang. Han fikk etter hvert inn noen gode bakerst runkick og presise rette støt som han plukket fine poeng på, men da lå han allerede etter og før han fikk hentet inn ledelsen, var tiden ute. Synd for Roy, men en god erfaring å ta med seg videre; man har bare én mulighet og det gjelder å gripe den fra start.

Som vi erfarte i WC i Ungarn for et par uker siden, og som vi også fikk bekreftet her, ser det ut til at lettkontaktstilen beveger seg i en ny og spesiell retning; lenger og lenger vekk fra fullkontaktstil, og mer over på noe som minner om en form for semikontaktstil, men uten stopp mellom poengene. For våre utøvere, som er vant med et treningsopplegg laget for fullkontakt, er denne stilen vankelig å finne ut av. Dette fikk også Sven Aven kjenne på i sin kamp i -74 kgs klassen. Sven møtte italiensk motstand og både avstand og bevegelsesmønster var svært annerledes enn vi er vant med fra trening. Likevel viste Sven styrke i å ikke la dette påvirke sin egen stil og holdt fasaden og fokuset bra gjennom begge rundene. Han leste motstanderen bra og bevegde seg lett og fint vekk fra angrepene hans, men han kom ikke ofte nok i contringsposisjon og ble i stedet truffet litt for ofte når han ble stående på halvdistanse. Men en bra gjennomført kamp av Sven.

Joachim Ohnstad deltok i tungvektsklassen og måtte vente mange, lange timer før det endelig ble hans tur. Han fikk østerisk motstand i første kamp og møtte en rutinert utøver. Joachim gikk sterkt og målbevisst ut og tok styringen i kampen. Han traff med mange rette kontante støt, brukte blikket og timet bra. Østerrikeren ble tydelig frustrert og ødela flyten til Joachim med stadig å jamre seg over for hard kontakt, snu seg vekk og ”matteflukt.” I stedet for å gi advarsel til østerrikeren for dette, var det Joachim som endte opp med å få gjentatte advarsler for hard kontakt. Østerrikeren fikk da fortsette å bokse på sine premisser. Etter å ha truffet Joachim, snudde han ryggen til slik at Joachim ikke fikk svare. Meget usportslig etter vår oppfatning og frustrerende at dommeren ikke slo ned på dette. Joachim tapte til slutt 2-1, men ser man vekk fra resultetet og konsenterer seg om tekniken og prestasjonen, var det en utrolig god kamp levert av mr Ohnstad. Her fikk han vireklig vist hva som bor i han og at hans målrettede arbeid og treningsvilje over en lang periode, begynner å gi resultater. Et stort skritt i riktig retning.

Etter tapet i fullkontakt på lørdag, bestemte Cathrine seg for å melde seg på i lettkontakt på søndag. All kamperfaring er god erfaring, derfor grep hun klokelig denne muligheten. Cathrine fikk en tøff trekning og møtte russisk motstand i første kamp. Dette var den tidligere mesteren fra klassen over, som nå deltok i -65. Det var en helt annen Cathrine som viste seg på matten på søndag enn i ringen dagen før. Denne gangen hadde hun tydeligvis bestemt seg for ikke å spare på noe og gikk knallhardt ut og la press på motstanderen. Men, i likehet med guttene, ble det en litt for stor utfordring å møte den utpregede lettkontaktstilen med sin fullkontaktstil. Den rutinerte russeren bevegde seg mye på utisden og plukket poeng med armer og bein. Russeren var best på poengplukking, Cathrine var best på kombinajoner og doble angrep. Det holdt dog ikke til seier, men hun fikk vist mye mer av sitt repertoar og tekniske feridgheter enn dagen før. Hadde hun gått slik i ringen, ville det blitt tøft for ukraineren å holde følge. Vi satser på at hun får det ut fra start neste gang ;-)

Da var første halvdel av 2011- sesongen overstått. En sliten men fornøyd gjeng fra Champions tar med seg erfaringer på godt og vondt fra avslutningsstevnet i Italia. Alle har sine oppgaver å konsenterer seg om i sommer, slik at vi stiller klar og forberedt når aktivitetene tar til igjen til høsten.

God sommer.

Med sportslig hilsen
Thomas Kristiansen
Hovedtrener Champions KBK


http://championskickboxing.no/